وحید یامین‌پور
وحید یامین‌پور

" وحید یامین‌پور (زادهٔ ۱۳۵۹ دزفول) سیاستمدار و مجری تلویزیونی ایرانی است، "

 هم‌اکنون بعنوان مجری در شبکهٔ ۳ سیما و عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه آزاد تهران شرق، مدرس دانشگاه امام صادق فعالیت می‌کند.


وی دانش‌آموخته دکترای حقوق جزا و جرم‌شناسی از دانشگاه امام صادق است و فعالیت خود را از سال ۱۳۸۱ در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.[۲] سال ۱۳۸۵ در دولت دهم، به دبیری کمیسیون فرهنگی اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری منصوب شد و در سال ۱۳۸۸ برای یک دوره کوتاه مدیرکل مطالعات اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور بود.

نامزدی در انتخابات مجلس

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که وحید یامین پور که سابقه حضور در مرکز پژوهش‌های مجلس و به تبع آن شرکت در جلسات کمیسیون فرهنگی مجلس را در کارنامه دارد، درصدد است از زادگاه خود دزفول نامزد نمایندگی مجلس شود. علیرغم اینکه در هر دو دورهٔ پیش چنین شایعه‌ای وجود داشت ولی او هیچگاه به کاندیداتوری از دزفول اقدام نکرد.


اتهام به مسیح علی‌نژاد

وحید یامین پور در واکنش به صفحهٔ فیسبوک آزادی یواشکی زنان در ایران، که توسط مسیح علی‌نژاد ایجاد شده‌است، در صفحهٔ گوگل پلاس خود مسیح علی‌نژاد را به فاحشه‌گری متهم و از وی به‌عنوان روسپی یاد کرد. در همین رابطه گیتی پورفاضل، وکیل دادگستری که وکالت مسیح علی‌نژاد را بر عهده گرفته، اعلام کرد که شکایت خود از صدا و سیما و نیز از وحید یامین پور را در دادسرا به ثبت رسانده‌است. پورفاضل همچنین اعلام کرد که دادسرای رسانه شکایت مسیح علی‌نژاد علیه یامین پور را رسیدگی نمی‌کند .


نظرات مذهبی، اجتماعی و فرهنگی

وحید یامین پور در سخنرانی خود در دانشگاه امیرکبیر در توضیح عوامل تهدیدکنندهٔ اسلام ناب به سه عامل استکبار، تحجر و التقاط اشاره کرد و اسلام رحمانی را آخرین گونهٔ التقاط در برابر اسلام ناب دانست.


او در نقدی بر هنر مدرن و تقدس زدایی از قدیس‌ها و اولیای دین اظهار داشت:


هنر نفسانی مدرن با برهنگی متولد شده و نخستین کارش تقدس زدایی از قدیس‌ها و اولیای دین بوده‌است. برخلاف هنر دینی که عموماً شمایل نگاری را ممنوع می‌داند یا حداکثر تمثال قدیس‌ها را با پرهیز از اندام نمایی، با پوشیدگی و حتی دوری از پرسپکتیو محاکات می‌کند و این تفاوت هنر «تنزیهی» است با هنر «تشبیهی».


یامین پور دربارهٔ تأثیر متقابل فرهنگ و تمدن بر یکدیگر نیز می‌گوید:


فرهنگ تمدن را می‌سازد ولی این تمدن است که در ادامه فرهنگ را قوام می‌دهد. به تعبیری وقتی تمدنی متناسب با فرهنگی شکل گرفت پس از آن انسانی که در این تمدن تنفس می‌کند مطابق آن تمدن تربیت می‌شود. اکنون نیز طی صد سال اخیر بتدریج کالبد شهر و تمدن غربی ما را فراگرفته و مارا در عالم غربی فروبرده و فرهنگ متناظر با این عالم هم خودش را به ما تحمیل کرده‌است. ما تصور می‌کنیم وقتی تابلوهای تبلیغاتی و بنرهای احادیث و اذکار را به در و دیوار نصب می‌کنیم شهر را اخلاقی و اسلامی کرده‌ایم. این خیال باطلی است. شهر تجلی باطن انسان هاست. شهری که با الهامات غیررحمانی مهندسان و معماران ملحد غربی ساخته شده شهروندانش را در ملکوت شیطانی سازندگانش شریک می‌کند. این قاعدهٔ هنر و صنعت است.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه طلوع حق

دکتری حقوق و عضو هیات علمی دانشگاه

مولف کتاب های:

فرهنگ، سبک زندگی و جرم، انتشارات سوره مهر

درآمدی بر چیستی هنر مدرن، انتشارات شهید کاظمی

اینجا فتنه ای رخ داده است، انتشارات سوره مهر

هجوم پنهان (چیستی اثرگذاری تمدن غرب بر تمدن اسلامی)، انتشارات دانشگاه امام صادق

مستندساز و کارگردان برنامه‌های تلویزیونی

ایران ۸۸

رو به فردا

دیروز،امروز،فردا

برنامه شاهد عینی

یامین پور از سال ۱۳۸۱ در صدا و سیما آغاز به کار کرد. در کنار سردبیری برنامه‌های رادیویی، از سال ۱۳۸۳ گویندگی و اجرا را در رادیو و تلویزیون شروع کرد و بعد مدیر گروه اندیشه رادیو جوان شد. او پس از ۲ سال از رادیو به شبکه سه سیما مهاجرت کرد و در سمت مشاور پورمحمدی مدیر این شبکه قرار گرفت.


وی سال ۱۳۸۵ به عنوان دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری انتخاب شد. در سال ۸۶ و ۸۷ نیز به عنوان معاون پژوهشی دانشکده خبر فعالیت کرد. او همچنین مستندساز و کارگردان برنامه‌های تلویزیونی (مانند: «ایران ۸۸» – «رو به فردا» – «دیروز، امروز، فردا» – «شاهد عینی» و…) است.


یامین پور در زمان ریاست احمد توکلی در مرکز پژوهش‌های مجلس، به مدت دو سال و نیم مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی این مرکز بود.


او در ماجراهای بعد از انتخابات سال ۸۸ یکی از جنجالی‌ترین مجری‌های مناظره‌های سیاسی در برنامه دیروز، امروز، فردا بود. وی پس از مدتی از اجرای این برنامه کنارگذاشته شد. وحید یامین پور از مؤسسان سازمان هنری رسانه‌ای اوج و از مدیران اولیه شبکهٔ افق است که همچنان به عنوان یکی از سیاست گذاران این شبکه شناخته می‌شود.

وحید یامین پور در حال حاضر عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه [نیازمند منبع]و رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی است. وی سابقه تدریس دروس علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات فرهنگی را در دانشگاه‌های امام صادق، هنر و باقرالعلوم نیز دارد.

رنگ خود را انتخاب کنید
تنظیمات قالب